Veno - Soft sisteme de securitate eficient


Am combinat experienta si know how-ul nostru a patru sisteme de securitate: alarma de incendiu, efractie CCTV si acces control pentru a crea o singura platforma care integreaza toate sistemele de securitate. Va prezentam Veno!

VIZUALIZAREA PROPRIETATII

Lucrul cu software-ul VENO începe cu implementarea unei vizualizari multi-nivel a unitatii monitorizate de catre un administrator. Software-ul permite adaugarea de harti, planuri 2D, vizualizari 3D sau fotografii de facilitati.

Este posibil sa încarcati o imagine a întregului complex de cladiri, precum si anumite cladiri, etaje si camere.

Nivelul detaliilor de vizualizare este determinat de nevoile si preferintele administratorului - VENO nu impune restrictii.

Navigarea este usoara, datorita previzualizarii întregi a ecranului si posibilei mariri si micsorari a partilor ecranului selectate din acelasi panou.

În functie de privilegiile stabilite de administrator, operatorul poate avea acces la toate facilitatile sau doar la cele selectate.

Urmatorul pas în configurarea VENO este de a atribui iconuri interactive tuturor dispozitivelor care opereaza în unitate si de a le plasa pe vizualizarile implementate anterior.

Operatorul poate vedea toate dispozitivele care functioneaza în CCTV, alarma de incendiu, alarma de efractie, sisteme de control al accesului si altele, pe o singura vizualizare, astfel încât munca sa devine mai usoara.

Iconurile pot fi alese dintr-o biblioteca gata pregatita sau operatorul poate adauga propriile sale pictograme

O SINGURA INTERFATA PENTRU TOATE SISTEMELE

Un software de management sisteme de securitate garanteaza o eficienta sporita a gestionarii sigurantei în cadrul proprietatii. Operatorul, care primeste date de pe toate dispozitivele si sistemele în acelasi timp, poate identifica cu precizie cauza alarmei si poate lua masuri adecvate situatiei. O interfata comuna si o notificare standard de alarma permit persoanelor responsabile de siguranta cladirilor sa ia decizii corecte mai repede.
Interfata software-ului VENO este clara . Acesta este conceputa pentru a maximiza usurinta de utilizare a operatorului. O operatie "drag and drop" convenabila permite configurarea cu usurinta a functiei VENO în modul de editare. În plus, pictogramele mari fac ca lucrul pe ecranul tactil sa devina mai eficient. De asemenea, este posibil sa lucrati simultan pe mai multe monitoare.


NOTIFICARE ALARMA

VENO permite verificarea si controlul alarmei care intra din toate sistemele, prin urmare permite un raspuns mai rapid la evenimentele care necesita interventie. O notificare de alarma apare în bara de sus cu informatii detaliate despre sistemul în cauza si despre dispozitivul de la care acesta a venit.
Operatorul poate derula sau filtra alarmele dupa dispozitive, prioritati, timp sau elemente. Pentru a exclude o situatie în care operatorul rateaza notificarea, acesta dispare numai dupa confirmarea alarmei. Daca este necesar, operatorul poate adauga comentariul sau la fiecare alarma. Alarma este, de asemenea, indicata de o activare corecta a panoului si de schimbarea culorilor si de pâlpâirea unei pictograme adecvate asupra vizualizarii.


MANAGEMENT EFICIENT AL SIGURANTEI PROPRIETATII


Fiecare sistem de securitate instalat într-o unitate ofera diferite tipuri de informatii despre starea sa. O imagine completa a situatiei poate fi realizata numai dupa fuziunea informatiilor provenite de la toate sistemele.


Sintetizarea si sincronizarea unei astfel de cantitati mari de date este adesea foarte dificila, în special în cazul sistemelor avansate.
Software-ul VENO integreaza alarma de incendiu, CCTV, alarma de efractie, control acces si alte sisteme, asigurând astfel un grad mai ridicat de protectie în instalatie decât fiecare sistem separat.SCENARIILE REACTIILOR SISTEMULUI LA EVENIMENTELE DE ALARMA

Administratorul poate crea scenarii avansate de reactii ale sistemului la evenimente de alarma. Este posibil sa selectati mai multe elemente simultan si sa atribuiti reactii specifice. Administratorul atribuie scenarii unuia, mai multor sau tuturor centrelor de monitorizare sau unei instalatii selectate în întreaga instalatie. Scenariile automate usureaza munca operatorilor. Un exemplu de reactii ale sistemului la evenimentele de alarma ar putea fi: afisarea imaginilor de la o camera CCTV, modificarea unei vizualizari active sau activarea unei aplicatii externe.
Activarea scenariului de alarma se bazeaza pe orare. În functie de nevoile individuale, operatorul poate crea numeroase programe diferite legate de ziua saptamânii, ora din zi sau evenimentele specifice. VENO are de asemenea o functie pseudo-cod care simplifica verificarea corectitudinii scenariilor predefinite. Acesta permite sa exportati lista de reactii automate la un fisier si apoi sa le imprimati. În acest fel, operatorul poate citi si analiza cu usurinta scenariile predefinite pentru a gasi eventualele greseli.


MANAGEMENTUL PRIVILEGIILOR

Functionarea convenabila si configurarea usoara sunt cei mai importanti factori atunci când se integreaza sistemele de securitate. Pentru unele sisteme de securitate, VENO permite administratorului sa stabileasca parametrii din baza de date a sistemului de la software-ul VENO. Va ajuta sa gestionati cu usurinta utilizatorii, privilegiile si conturile din baza de date si sa editati rapid datele.


CONFIGURARE FLEXIBILA, FUNCTIONALITATI NON STANDARD

Fiecare proprietate are caracteristici diferite si, prin urmare, nevoi specifice. Avantajul software-ului VENO este flexibilitatea ridicata. Software-ul poate fi configurat cu usurinta pentru a îndeplini cerintele individuale si pentru a se potrivi cu caracterul si scopul unei anumite instalatii. Numarul de configuratii posibile este practic nelimitat. Administratorul este responsabil pentru gestionarea întregului sistem si acorda privilegii operatorilor.


EVENT LOG

Informatiile despre evenimentele din toate sistemele (CCTV, alarma de incendiu, alarma de efractie, control acces si altele) sunt înregistrate automat într-o singura baza de date. Operatorul poate vedea istoricul complet al alarmei, esecurilor, datele de conectare ale utilizatorilor si le poate analiza cu usurinta. Modulul de cautare avansata permite filtrarea evenimentelor dupa data, tipul de sistem, tipul dispozitivului si multe altele. Întreaga baza de date sau o parte selectata a acesteia poate fi exportata într-un fisier.


ALERTE PRIN APLICATIE, E-MAIL SAU SMS

În functie de nevoile si de setarile administratorului, notificarile de alarma pot fi trimise numai centrului local de monitorizare, grupului selectat de operatori sau tuturor acestora. Informatiile despre alarma pot fi trimise si prin e-mail sau SMS personalului adecvat, de ex. administratorului de sistem sau persoanei care gestioneaza starea tehnica a instalatiei.


Software-ul VENO permite nu numai integrarea sistemelor de securitate, ci si construirea de sisteme complexe bazate pe dispozitive suplimentare VENO. Oferta include dispozitive suplimentare pentru extinderea functiilor executive VENO în cladire – module I / O Net (V-1000 / IOM), I / O Socket (V-1230/6 / IOPS) si senzori de temperatura, umiditate si curent.
Folosirea unor dispozitive suplimentare, integrate cu VENO, extinde posibilitatile sistemului integrat si constituie o baza convenabila pentru a construi un sistem inteligent de constructie.

CONTROLUL ILUMINATULUI ELECTRIC

va permite sa stabiliti un program pentru sistemul de iluminare, pe baza caruia luminile din cladire vor functiona automat. Este posibil sa se defineasca mai multe scenarii de lucru, de ex. stingand luminile la o anumita ora sau aprinderea luminilor în cladirea în ansamblu, dupa primirea alertei de la sistemul de alarma de efractie sau de la sistemul de control al accesului.

CONTROLUL ILUMINATULUI NATURAL

Dispozitivele VENO, în combinatie cu jaluzelele motorizate si senzorii adecvati, permit introducerea controlului automat bazat pe iluminarea solara, ora din zi sau preferintele utilizatorilor. Jaluzelele si obloanele se pot deschide automat si se închid automat la o anumita ora a zilei, închid cladirea dupa ce au primit semnal de alarma sau au umblat în camera dupa înregistrarea temperaturii prea mari.

VALVE AUTOMATIZATE

Impreuna cu dispozitivele Veno  pot de asemenea controla supapele din cladire. Utilizatorul stabileste programul, pe baza caruia VENO opereaza supapele. Este posibil sa setati sprinkler automat pentru gazon sau sa întrerupeti alimentarea cu apa a oricarei parti a cladirii.

CONTROLUL BARIERELOR SI AL PORTILOR

MANAGEMENTUL PORTURILOR din Software-ul VENO si dispozitivele VENO sunt o combinatie perfecta pentru managementul barierelor si portilor. Angajatii din domeniul securitatii cladirilor pot permite trecerea vehiculelor selectate. Combinat cu sistemul de control al accesului, bariera poate fi deschisa si dupa utilizarea cardului autorizat.

TENSIUNE / CURENT

În sistemul inteligent de constructie este important sa se monitorizeze diferiti parametri. Dispozitivele VENO pot monitoriza curentul si tensiunea astfel incat sa aveti un control complet al consumului de energie în cladire sau în nivelul de încarcare al bateriei de comanda.

PORNIREA AUTOMATA A PRIZELOR

Integrarea prizei de alimentare cu software-ul VENO permite configurarea completa a acesteia, pe baza programului sau a semnalelor receptionate de la alte sisteme de securitate. Computerele, motoarele, aparatele de uz casnic, ventilatoarele si instalatiile de climatizare conectate la o priza sunt taiate de la reteaua electrica, de ex. în fiecare zi la ora specifica sau dupa armarea zonei în sistemul de alarma.

MONITORIZAREA TEMPERATURII

Combinarea mai multor sisteme si dispozitive suplimentare cu VENO ofera multe posibilitati de control si monitorizare a temperaturii în cladire. Prin integrare se poate realiza: controlarea usoara a temperaturii în încaperi sau programarea reactiilor specifice în functie de temperatura (trimiterea semnalului de alarma dupa înregistrarea temperaturii prea mari, pornirea sau oprirea ventilatoarelor / încalzitoarelor).

BUTOANE DE PANICA

Implementarea sistemului de automatizare a cladirilor include, de asemenea, integrarea diverselor butoane si atribuirea unor functii executive specifice acestora. Butonul poate functiona ca un buton de panica care, dupa apasare, trimite un semnal personalului de securitate. Poate actiona si ca buton de apel sau clopot simplu.